Stoelen NEN

 

Ons assortiment omvat een groot aantal stoelen in verschillende prijsklassen en geschikt voor meerdere doelen. Een deel daarvan vind u op deze website afgebeeld, maar er zijn meer mogelijkheden dan wij hier kunnen laten zien. Wij zijn te allen tijde bereid aan u stoelen te leveren voor een proefopstellingzodat u kunt ervaren voordat u koopt!

Voor een kerk- of zaalruimte, waar vaak sprake is van een flink aantal stoelen in een rijopstelling (100 of meer), is de richtlijn voor deze stoelen, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Art 7.13 een factor om rekening mee te houden, ook al blijkt vaak dat het in goed overleg met de regionale brandweer toch ook mogelijk is om voor stoelen die niet geheel aan deze richtlijnen en de zgn. NEN-EN- 14703 norm voldoen, goedkeuring te krijgen. Het betreft dan de wijze waarop deze stoelen in een rij gekoppeld kunnen worden, zodat er bij een calamiteit niet een opeenhoping van losse stoelen ontstaat. Hiervoor bestaan verschillende koppelsystemen. Zo zijn er stoelen met een geïntegreerd of met een los koppelsysteem.

Stoelen met optie geïntegreerd anti-paniek koppelsysteem

Deze stoelen zijn indien gewenst leverbaar met een geintegreerde anti-paniekkoppeling en voldoen daarmee aan de NEN-EN 14703 norm. Het risico dat deze bij een eventuele noodsituatie stoelen omvallen en bij een  evacuatie de vluchtroute blokkeren wordt hierbij tot een minimum beperkt. De kosten voor een geintegreerd anti-paniek koppelsysteem liggen wat hoger dan bij stoelen met een losse anti-paniekkoppeling maar het oogt  fraaier, is degelijker en vraagt minder tijd bij het aan- en loskoppelen.

Stoelen leverbaar met geïntegreerd anti-paniek koppelsysteem volgens de NEN-EN norm: