Bouwbesluit anti-paniekverbinding

In het Bouwbesluit van 2012 zijn de veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van gebouwen vastgelegd. In artikel 7.13 staat vermeldt dat vanaf 100 stoelen in een theateropstelling deze stoelen moeten zijn gekoppeld.

Voor de eisen van koppelen geldt de norm NEN-EN 14703 als maatgevend.

De testcriteria voor deze norm zijn kort samengevat:

  • Trektest met 200N druk aan de voorzijde van de middelste stoel van een rij van elf stoelen waarbij deze stoel maximaal 20 cm mag worden verplaatst. De buitenste stoelen worden daarbij geborgd. De stoelen mogen niet kapot gaan en moeten met elkaar verbonden blijven.
  • Duwtest met 200N druk aan de achterzijde van de middelste stoel van een rij van elf stoelen waarbij deze stoel maximaal 20 cm mag worden verplaatst. De buitenste stoelen worden daarbij geborgd. De stoelen mogen niet kapot gaan en moeten met elkaar verbonden blijven.
  • Basketbal belastingtest van vijf stoelen in een rij. Op de twee buitenste stoelen wordt een gewicht van 160 kg geplaatst en met de basketbal met een drukgewicht wordt tegen de zitting van de middelste stoel gebotst. De rij van vijf stoelen moet aan elkaar gekoppeld blijven en de stoelkoppelingen mogen niet kapot gaan.
  • Omtrektest van een rijn van elf stoelen. De buitenste twee stoelen moeten worden vastgezet zodat deze niet kunnen wegschuiven. De middelste stoel moet kunnen worden omgegooid waarbij alle elf stoelen aan elkaar gekoppeld moeten blijven en de stoelkoppelingen mogen daarbij niet kapot gaan.

Bij brand of panieksituaties moeten de doorgangen tussen de stoelen vrij blijven.

De losse stoelkoppelingen in ons assortiment zijn gecertificeerd volgens de norm NEN-EN 14700 en stoelen die hier op de juiste wijze mee worden uitgerust kunnen voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

Deze stoelkoppelingen zijn leverbaar in een verschillende uitvoeringen in zowel kunststof als metaal.

 

De Logo met anti-paniek-koppeling voldoet af-fabriek al aan de eisen van het bouwbesluit volgens NEN-EN 14703.

Download het Logo-certificaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.